Top 5 utált zenekar

2015.06.24. 14:47

Ezen a héten utálatnapokat tartok. Ez az első utálatbejegyzésem, mindenki fogadja gyűlölettel és megvetéssel. :)

Szóval. Top 5 utált zenekar, nem feltétlenül sorrendben. Mivel David Guetta és az általa kreált irtózatos foskupac gyalázása túl egyszerű feladat lenne, inkább más, szofisztikáltabb típusokat választottam.

1. Muse

 

 

Idióta dallamvezetések, primkó harmóniák, béna gitárszólók és az egyik legidegesítőbb frontember evör, aki még a viszonylag normális számokat is azonnal meggyilkolja, ha "énekelni" kezd. (Itt azért meg kell jegyeznem, hogy tényleg csak az "egyik" legidegesítőbb. Lásd: Chris Martin, 5. pont. ) És akkor még a túlzsúfolt, koncepciótlan, zavaró fénytechnikáról nem is szóltam. És ez nem csak egy félresikerült koncert hibája lehet, egyszerűen akárhogyan próbáltam, egyetlen egy tűrhető számot nem bírtam tőlük találni.

2. 30 Seconds to Mars

 

Ez a zenekar egy szóval jellemezhető, és az a modoros. Vagy két szóval: tartalmatlan műmájerkedés. Tudom hárommal is: üres, bugyuta közhelyek. Jared Leto meg hiába aerobikedzősködik, páváskodik és nyökög a színpadon, attól még nem lesz kevésbé gáz, sőt. És akkor még a lllassííítoootttttt ffffeeelllvéééteeellleeekkrőőől nem is beszéltem.

3. U2

 

 A U2-ra teljesen ugyanaz áll, mint amit a 30 Seconds to Mars-ról írtam, úgy is mondhatnám, hogy a 30SM a mai idők U2-ja. Azzal a kivétellel, hogy itt minden jelzőhöz hozzá kell tenni, hogy "szociálisan érzékeny". Meg a csilingelő gitárokat, amik akárhány számukat hallgatom, mindegyikben ugyanannyira idegesítőek. Bono-ra pedig örök kárhozat, amiért meghonosította ezt az óbégatós stílust. (OK, nekik legalább van 2 jó számuk. 30 év alatt egész jó eredmény.:D)

4. The Rolling Stones

 

Annak ellenére, hogy Mick Jaggernek jó hangja van, és a 60-as években egész élvezhetőek voltak, a  kezdetektől mintha állandóan fejlődnének vissza. Mick Jagger pedig az idők múlásával egyre idegesítőbb és unalmasabb lesz. Ahogy az egész együttes is. Nekik 69-ben kellett volna kompletten nyugdíjba menniük, Brian Jones halálával egy időben, mert ami azóta van, az a legjobb szándékkal is csak kínosnak nevezhető.

5. Coldplay

 

Itt elég sokat gondolkoztam, de aztán a végére egyértelmű lett a dolog. Most komolyan, soha nem értettem, hogy a Coldplay mi akar lenni a hány éves korosztálynak. Gyermekdalnak túl terjengős, épeszű 12 év feletti ember viszont nem értem, hogy hallgathat ilyet. Mindegyik számuk egy külön popzenei Vidám Vasárnap himnusz, szörnyű nyúlós dallamvezetéssel, visszhangosra keverve. Chris Martin meg nyugodtan felrakhatna egy bohócorrot, foghatna egy bazinagy plüss virágot a kezébe, és kiállhatna a sarokra azzal, hogy a fogyatékosok intézetének gyűjt. Még azt is bevállalnám, hogy megpaskolom azt a buta arcát, és odaadom neki az összes pénzemet, csak fejezze már be, annyira rettenetesen ciki, amit művel, énekkel és mozgással egyetemben. Francba, őket kellett volna az első helyre tennem. Lehet, hogy soha többé nem épülnek vissza az elpusztult agysejtjeim egy ilyen finis után. Trent Reznor, segíts meg minket!

Szerző: Ernoke

2 komment

Címkék: zene szar utálat

A bejegyzés trackback címe:

https://ernoci.blog.hu/api/trackback/id/tr937569794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsoni Kráncs 2015.06.29. 14:13:33

Az első kettőt nem ismerem (névről igen,de nem tudtam egy számukat sem felidézni ),az utolsó három pedig telitalálat...Bono,istenem.

Ernoke 2015.06.29. 18:48:30

@Dzsoni Kráncs: hehe, köszönöm.:) valóban, mindegyik zenekarral a legnagyobb probléma itt az énekes.
süti beállítások módosítása