Rossz hír

2012.04.10. 13:25

http://index.hu/kulfold/2012/04/10/breivik/

"Anders Behring Breivik épelméjű, nincs akadálya annak, hogy bíróság elé álljon – a BBC szerint ezt állapította meg az újabb pszichiátriai jelentés, ami ellentmond a tavaly novemberben közzétett szakvéleménynek."

 

Nagy kár lenne, ha végül tényleg épelméjűnek minősítenék, bár egyértelműen az, belátási képességének teljes birtokában, hideg fejjel követte el a gyilkosságokat.

Mikor elkapták, én már azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne letörölni az elégedett, boldog mosolyt a képéről. Merthogy ez az ember boldog - kitervelt egy (szerinte) nagy tettet egy (szerinte) nagy eszme nevében, és tökéletesen, sikeresen végre is hajtotta. Ha nem történik valami, akkor az is marad. Először azt gondoltam, meg kéne szüntetni minden lehetőségét a külvilággal való kommunikációra, akkor nem messiáskodhatna. De a hatóságoknak úgy látszik, jobb ötlete támadt.

Egyrészt, ha bolondnak nyilvánítják, az ő szemszögéből megkérdőjeleződik az eszméi komolysága, viccé degradálódnak a külvilág szemében, és ez nagy pofon lenne neki. Másrészt, a kényszergyógykezelésen pont azt vennék el tőle, amire annyira büszke - a hideg, józan eszét, és nyálfolyós szart csinálnának belőle. Tökéletes büntetés lenne.

Nem vagyok moralista, úgy gondolom, a gonosztevőket nem a büntetés, hanem az elszigetelés miatt kell börtönbe zárni, de ennek azért kicsit megszorongatnám a tökeit, és szerintem semmilyen fizikai vagy lelki terror nem hatna rá, csak a kényszergyógykezelés... Remélem, lesz valami hamis szakvélemény is, amiből aztán ki lehetne hozni egy ilyet.:D

Szerző: Ernoke

Szólj hozzá!

Címkék: breivik

A bejegyzés trackback címe:

https://ernoci.blog.hu/api/trackback/id/tr294379905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása