Top 5 akciófilm

2015.10.07. 18:59

Be kell vallanom, hogy nő létemre nagy rajongója vagyok a műfajnak. Mostanában pedig reneszánszát éli ez az egész. Következzen a legjobb 5 mostanában készült akciófilm, amit láttam.

 

5. Fekete tenger (2014)

Ez talán nem klasszikus akciófilm, de megérdemli az 5. helyet. Nem kiszámítható, végig szórakoztató, ráadásul Jude Law úgy látszik, végre megtalálta magát, és rendkívül jól játszik. Állítólag a trailer túl spoileres, ezért helyette itt az imdb link.

 

4. Erőnek erejével (2013)

Ki gondolta volna, hogy Schwarzenegger még mindig ennyire menő?:) Igazából ez egy tipikus, klisés akciófilm, annak viszont kiváló. Végig élvezetes, soha nem ül le, és elég gyakran nevettem is rajta. A színészválasztás is elég jó, a jelenetekben pedig látszik, hogy van pénz. Soha rosszabb visszatérést neki.:)

3. A rajtaütés (2011)

Ez volt az, amin először esett le az állam. Olyan kameraállások vannak benne, amiket még nem láttam akciófilmben, olyan szinten kidolgozott jelenetekkel, hogy hű. Aki bírja a másfél órányi tömény öldöklést, az feltétlenül nézze meg. Az indonézek tudnak valamit.:)

 

2. The suspect (2013)

A dél-koreaiak is nagyon tudnak valamit. Az arcok megkülönböztetésével eleinte bajaim voltak, de ez semmit nem von le abból, hogy ez egy olyan akciófilm, aminek komplex, izgalmas története is van. Ebben is látszik a pénz dögivel, hihetetlenül hiteles lett. A bónuszpont pedig az autósüldözéses jelenet, lepadlóztam rajta, pedig általában pont az autósüldözéseket unom a legjobban. 10/10 pontot adnék erre.

 

1. A rajtaütés 2. (2014)

Ezt is megértük: egy folytatás, ami jobb, mint az előző. Amikor vége lett a 2,5 órának, csalódott voltam, hogy ez a film ennyire rövid volt.:) Minden megvan benne: kidolgozott történet, érdekes karakterek, rengeteg vér, elképesztő brutalitás, és megdöbbentő koherencia a jelenetek között. Külön tetszett benne a szürreális jellege, ami sohasem csapott át nevetségesbe vagy túlzóba. Ráadásul a képi világa egyenesen barokkosan szép. Vitathatatlanul minden idők legjobb akciófilmje.

A bejegyzés trackback címe:

https://ernoci.blog.hu/api/trackback/id/tr687947800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása